Categorii

E groasa! Ba e lunga!

Desi se spune ca japonezii o au mica, se pare ca de data asta au facut-o groasa rau.

Citesc de cateva zile (pe diverse agentii de stiri) ce se intampla la Fukushima si ma crucesc:

-japonezii refuza oferta americanilor de a le livra agent de racire (acid boric) pentru reactoare. Vor incerca ei sa le raceasca cu apa. De la robinet.

-s-a oprit curentul, bateriile s-au descarcat in 8 ore, generatoarele diesel au fost inundate, iar ei se gandesc (dupa 4 zile!) ca ar fi bine sa conecteze pompele la reteaua electrica.

-au adus si niste generatoare diesel noi, dar “nu se potrivesc” ?! N-au gasit decat d-alea mici.

-incearca sa pompeze apa de mare in reactoare, pompele se strica, trebuie reparate ca apoi sa pompeze … tot apa de mare.

-miezurile reactoarelor s-au topit, conductele de racire din interior de asemenea, dar ei incearca in continuare sa pompeze apa prin ele.

-pulverizeaza din elicopter apa de mare care ar trebui sa ajunga in interiorul reactoarelor sa raceasca barele de combustibil. Iar structurile, zic japonezii, sunt intacte, nu au fisuri.

-dupa aproape o saptamana de la dezastru au adus 1 (una) masina cu tun de apa de la politia din Tokyo. Un oficial ne linisteste spunandu-ne ca exista planuri sa mai aduca inca 11. Dar va dura…

-stirile oficiale au fost “coafate”, cat s-a putut, iar de ieri au disparut aproape complet. Se pare ca rahatul in care sunt a depasit nivelul gatului.

Si multe altele care ma fac sa-mi reconsider impresia despre japonezi. Nu sunt cei mai isteti dintre galbeni, ci doar cu mai multe pretentii. Noroc ca (mai) au kamikaze!

Seppuku, ma!

Informatii calde gasiti aici: http://www.mindruta.ro

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.