Categorii

Off with his head

Pentru ca afara e soare si vine primavara m-am gandit ca n-ar fi rau sa ma duc undeva unde e intuneric si frig, la cinema care-va-sa-zica.

Si pentru ca toata lumea buna merge doar la IMAX zic sa mergem la “Alice in tara minunilor”.

In consecinta: rezervat locuri cu 6 zile inainte (disponibile doar in randul 2), luat anexele in masina si purces la culturalizare.

Ne-am asezat comod, am ascultat (involuntar) discutiile cocalarilor si pitipoancelor din spate si am vazut reclamele obisnuite (2D ca e criza). N.r. N-am inteles niciodata de ce sonorul trebuie dat la maxim, pana vibreaza tot ce e in jur. Probabil o reminiscenta de pe vremea discotecilor facute la caminul cultural cu Kashtan-ul smecherului din sat.

Bineinteles ca filmul e proiectat in sistem IMAX de Romania, cu subtitrarea 2D suprapusa de a trebuit sa inchid tot timpul cate un ochi pentru a vedea ce scrie (dupa cateva minute m-am plictisit si am renuntat sa o mai urmaresc). Banuiesc ca e foarte scump sa puna subtitrare 3D sau sa dubleze filmul (mai ales ca in sala erau foarte multi copii mici). La 2000 de euro incasati pentru fiecare vizionare chiar ca nu merita sa-si bata capul, ca tot da buzna bizonul si fara subtitrare.

In rest, filmul destul de ciudatel, plicticos pe alocuri (pana la urma e facut dupa o carte care are mai mult de 150 de ani), cu efecte 3D fortate si nenaturale si greseli de regie (cea mai frecventa e vopseaua neagra de pe dintii lui Johnny Depp,  care ar trebui sa dea impresia unei strungarete si care era mai mereu stearsa).

Personajele sunt filmate mai mereu de foarte aproape (se vad si mustati de doamne si punctele negre de pe nasul Palarierului) si in tot filmul se vede o preocupare excesiva de a crea impresia de spatialitate.

In concluzie as zice ca e mai slab decat filmul omonim facut in conditii tehnologice primitive in 1951.

Nici o sansa de Oscar in 2010. Poate retroactiv in 1950.

P.S. Muzica de pe genericul final, Avril Lavigne – Alice (Underground) face toti banii. Singura.

del.icio.us Tags: ,
Technorati Tags: ,

6 comments to Off with his head

 • poate ca trebuia sa scoti ochelarii din cand in cand. si sa asculti comentariul original in engleza. la urma urmei nu e facut de mungiu ci de burton. pentru ganditorii, pardon vorbitorii, de limba engleza. poate de aceea scenariul acestui alice nou e mai sarit de pe povestea originala.

  • Blogtrekker

   Scosul ochelarilor nu ajuta, ascultatul comentariului in engleza, da. Copiii care umpleau jumatate din sala, insa, nu cred ca au inteles prea multe.

 • poate ca cineva ar trebui sa le explice cum sa isi foloseasca procesoarele personale. desi nu cred ca firmele care asigura garantia ar fi de acord.

 • si ca sa iti dau un exemplu, nu poti intelege prea mult azi din besson daca nu ai vazut tarantino acum 20 de ani. sau macar alaltaieri.

 • nEVASTA

  Anexa ar fi preferat sa poarte ochelari de cal si cand a iesit din sala, pentru a opaciza marea de pitzi si coca ce se ingramadea duminica la ora pranzului intr-un spatiu inchis intr-una din primele zile cu soare ale primaverii.

  Semnat nevasta cu n mic… dar celelalte mari

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.