Categorii

Real. Romanesc.

Mic ghid de supravietuire sub-urbana.

Sambata trecuta pe "jumatatea" din dotare o rodea sa faca o tura de cumparaturi. Si, desi am incercat sa-i explic ca ne vom intalni acolo cu toti locuitorii Bucurestiului, a ales pentru asta Real Cotroceni (ala nou din mall-ul la fel de nou). Trecusem dimineata pe langa el, vazuse parcarea plina si stiam ca la orice mall nou e plin de gura-casca, de oameni care cred ca acolo gasesc marfa gratis, de pitipoance si cocalari care vor sa-l bifeze ca sa se poata lauda la caminul cultural din sat.
Dar "jumatatea" nu si nu.
Cum n-avea sens sa stric -ul in dezbateri despre supermarketuri am zis hai.
Am parcat copilul, am luat masina si am purces.
La intrare, parcarea exterioara era plina iar un paznic indruma masinile catre cea interioara. Am intrat si am ochit la parter, pe dreapta, un loc liber in care am strecurat masina. Am memorat si locatia scrisa pe stalpi (0 de la parter, cred, si L de la Left, desi era pe dreapta).
Am intrat pe usa cea mai apropiata, am strabatut in viteza "aleea" cu magazine sclipitoare si am ochit Real-ul.
La intrare aceeasi problema, iti trebuie moneda de 50 de bani ca sa iei carut si, ca de obicei, nu e niciuna prin buzunare. Si nu-ti schimba. Dar asta e peste tot in Romania, m-am obisnuit deja.
Am cumparat deci ceva de la magazinele din jur cu grija sa ramana rest 0,5 lei, am luat carutul si…la lupta.
Hai sa luam fructe si legume. Daca ajungem la ele, caci la raion era o mare de oameni care le studiau cu grija. Le luau pe rand din lazi, le miroseau, le pipaiau, se mirau si apoi le puneau la loc. Cred ca toti pictau apoi acasa naturi moarte cu mere si rodii.
Asa ca trebuie sa aplicam tehnica portavionului: eu ma invart prin zona cu carutul, iar "jumatatea" face aprovizionarea.
Tehnica este, de altfel, vitala in acest magazin pentru ca rafturile sunt prea apropiate pentru a te putea strecura cu carutul ( ca si la Brasov, se pare ca asta e reteta universala Real). Iar admiratori de marfa sunt peste tot.
Dupa multe zeci de minute pierdute pentru cateva alimente "jumatatea" s-a gandit ca e momentul sa-si improspateze si rezerva de vopseluri pentru fata asa ca am sters-o rapid din zona lasand-o sa-si faca damblaua.
M-am plimbat pana m-am plictisit si am decis ca ar fi momentul sa o recuperez. M-am intors la raionul de maglavaisuri convins fiind ca e inca acolo. Nu, nu era si nici n-a aparut acolo decat dupa 15 minute. Trebuise sa plateasca pe loc cosmeticalele la casa speciala, care nu functiona (nu functionase, de altfel, niciodata), asa ca statuse la coada la o casa normala, pazita de vanzatoarea de la raion.
Deja pierdusem o groaza de timp degeaba, asa ca am mai insfacat cate ceva in fuga si ne-am asezat la rand la casa.
Pana sa ne vina randul "jumatatea" a incercat sa-si potoleasca setea din sticla de suc aflata in cos.
N-a apucat sa desfaca dopul ca s-a infiintat o doamna paznic (1.50m si vreo 100kg) care, cu ochii injectati, a racnit: va rog sa ma urmati imediat la casa pentru a plati alimentele consumate ilegal in magazin.
Am incercat sa-i explicam ca ne aflam LA CASA, ca sa platim tot ce e in cos, inclusiv sticla de suc.
A plecat pana la cu aerul ca ne face un mare favor.
Am platit si ne-am indreptat catre masina. Pe alt drum caci paznicii nu-ti dau voie sa mergi cu cosul printre magazilele lucitoare. Ne-am trezit deci in cealalta parte a parcarii, in fata unor usi manuale, impingand un carut greu. (Astia de la Real n-ar trebui sa fie nemti? De-aia care gandesc bine lucrurile?)
cu "jumatatea" care a deschis usa sa pot iesi ca altfel si acum eram acolo.
Odata usa deschisa…surpriza, tot n-am putut iesi pentru sa podeaua parcarii era la cativa centimetri mai sus decat cea a magazinului. Nu multi, suficient cat sa nu poata urca rotile carutului.
Am profitat iar ca eram doi si am luat utilajul pe sus ca sa trecem hopul.
Atunci am constat ca eram in zona 0 R, iar masina noastra era undeva in zare, in capatul opus al parcarii.
pentru care am luat-o la pas (printre masini, caci trotuar nu exista) catre locul cu pricina.
Unde masina se afla parcata cu fata catre alee si cu spatele catre celalalt rand de masini, ca doar asa am putut sa o strecor.
Singura posibilitate de acces la portbagaj era pe la capatul sirului, printre cele 2 randuri de masini, unde….supriza…erau niste instalate trainic niste borduri de vreo 12 cm, cu un petec de asfalt intre ele.
Asa ca am luat iar pe sus utilajul incarcat ca sa trecem parleazul.

Am plecat jurand in barba ca n-o sa mai calcam pe-acolo.

Morala:
1. Nu mergeti singur la Real. Daca aveti sotie/prietena miniona lasati-o acasa si luati amanta sau colegii de la sala. Se va bucura (sotia).
2. Incercati sa nu intrati cu carutul, cautati un cos mic.
3. Nu va atingeti de alimentele din cos, e ilegal.
4. Nu cumparati cosmetice caci veti sta de 2 ori la rand la casa.
5. Luati vitamine, mergeti la sala daca aveti de luat cateva baxuri de apa. Va trebui sa le ridicati cu tot cu carut de mai multe ori.

Technorati Tags: , , ,

2 comments to Real. Romanesc.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.