Categorii

Triajul

Acum ceva timp am vazut filmul Triage.

Mi-l doream demult si-l asteptam ca pe o revelatie.

Recunosc ca-mi place cum joaca , i-am vazut toate filmele din ultimii ani si aveam asteptari mari de la acesta.

Filmul prezinta un subiect destul de comun in ultimul timp, dramele intalnite de reporterii de razboi pe diverse fronturi din lume.

De data asta e vorba de luptele din , de razboiul permanent dus de kurzi impotriva turcilor, iranienilor si irakienilor.

Povestea, ca de obicei, e simpla: 2 prieteni isi lasa iubitele acasa si pleaca sa fotografieze drama locuitorilor din Kurdistan. Se intoarce doar unul, si acela intr-o conditie fizica nu foarte buna.

Tema “triajului” e prezenta mai peste tot in : un doctor kurd foloseste cartonase colorate pentru a tria pacientii cu sanse de supravietuire, iar pe cei fara sanse ii impusca cu mana lui, Mark Walsh (Colin Farrell) este pus in situatia de a alege intre meserie si prietenie, cei doi au de ales intre a pleca pe front si a ramane acasa cu familia etc.

Per total un film bunicel, cu un final oarecum neasteptat.

De remarcat prestatia deosebita a lui Christofer Lee (in rolul psihiatrului Joaquin Morales) care la varsta de 88 de ani a reusit sa joace in 2009 in 11 filme (inclusiv Alice in Tara Minunilor, in rolul lui Jabberwocky).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.